Снимка БулфотоДебелата снежна покривка и лошите метеорологични условия могат да ни направят безпомощни

...
Снимка БулфотоДебелата снежна покривка и лошите метеорологични условия могат да ни направят безпомощни
Коментари Харесай

Полезно: Какво да правим, ако закъсаме с колата в снега

Снимка Булфото

Дебелата снежна покривка и лошите метеорологични условия могат да ни създадат безпомощни на пътя. Ето какво да създадем, в случай че закъсаме с колата през зимата. При обилен снеговалеж, в случай че не е извънредно неотложно, отложете пътуването си – допустимо е за избран интервал от време част от пътищата да се окажат затворени заради навявания.

Винаги казвайте на някого къде отивате, от кое място ще минете и по кое време би трябвало да пристигнете или да се върнете, пише " Трафик ".

Ако тръгвате на път в зимни условия - проверете дали имате задоволително гориво, въже, лопатка, фенерче и секира. Гумите би трябвало да не са доста напомпани, поставете вериги.

Потеглянето в снежни и заледени участъци трябва да става с гладко разпределяне на съединителя, тъй че автомобилът да има сцепление, а когато се постанова да се изкачи надолнище, е желателно автомобилът да се ускори малко повече, тъй че инерцията му да помогне изкачването на наклона. Ако се постанова втурване по заснежени и заледени пътища, би трябвало да се търси неотъпканата част на снега – там автомобилът има най-голямо сцепление. Ако инцидентно водач попадне в поднасяне на автомобила, той би трябвало да отвърна с кормилото в противоположна посока на занасянето и никога да не скача на спирачките.

Преценявайте деликатно дистанцията по отношение на останалите участници в придвижването. Колкото е по-голяма скоростта на придвижване, толкоз по-голяма би трябвало да е дистанцията с предния автомобил.

Ако закъсате с гума, хлътнала в издълбана от нея дупка, пробвайте с побутване и предоставяне на газ на едновременни тласъци: имате повече късмет, в сравнение с единствено с предоставяне на газ.

Ако и това не помогне, разчистете снега, повдигнете колата с крик откъм съответната страна, и запълнете дупката с камъни или с нещо друго, което няма да поддаде под тежестта на колата. След това нахвърляйте клончета и тогава спуснете крика.

Понякога е по-добре да не се прави нищо, в сравнение с да се предприеме неверен ход. Много постоянно леко на пръв взор затъване се трансформира в безнадеждно, в случай че водачът върти на място колелата и от буксуването затъва още повече.

Ауспухът не би трябвало да е блокиран от снега, защото връща газове, които могат да попаднат в купето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР